Tickets

Pest-onderwijs

  1. Onderwijs

Nu corona de wereld in 2021 in zijn greep heeft, is het thema actueler dan ooit. Voor het basis- en voortgezet onderwijs ontwikkelden we een speciaal educatief programma over de pest. Indien je liever vanuit de klas het museum bezoekt, is een coronaproof versie mogelijk.

Basisonderwijs

De pest aan corona hebben

Voor wie: Groep 5 t/m 8 + brugklas VO

In Museum Het Valkhof is een omvangrijke tentoonstelling te zien over de grote pestepidemieën. De tentoonstelling toont hoe de besmettelijke ziekte zijn sporen nalaat in de mens, kunst en cultuur. Nu corona de wereld in 2021 in zijn greep heeft, is het thema actueler dan ooit. De leerlingen worden op school voorbereid met een les op het digiboard over overeenkomsten en verschillen tussen de pest en corona. In het museum bezoeken de leerlingen onder leiding van een museummedewerker de tentoonstelling.


Duur: 1 uur
Kosten: € 45,- + € 2,75 entreeticket voor begeleiders
Groepsgrootte: maximaal 20
Wanneer: 5 juni t/m 22 augustus

Door op onderstaande linken te klikken, kun je het voorbereidende lesmateriaal downloaden. Dat bestaat uit:

1) Les: De pest aan corona hebben

2) Antwoordblad en het leerlingenvel

3) Praktische opdracht: De pest krachtstok

 

Voortgezet onderwijs

Pestapp

Voor wie: leerlingen CKV en beeldend

In Museum Het Valkhof is een omvangrijke tentoonstelling te zien over de grote pestepidemieën. De tentoonstelling toont hoe de besmettelijke ziekte zijn sporen nalaat in de mens, kunst en cultuur. Nu corona de wereld in 2021 in zijn greep heeft, is het thema actueler dan ooit. In de tentoonstelling is niet alleen aandacht voor oude pandemieën maar is naast oude kunst ook hedendaagse kunst te zien: veel kunstenaars laten zich nog steeds inspireren door de zwarte dood. Aan de hand van een app maken leerlingen zelfstandig opdrachten in de expositie. De antwoorden kunnen per mail worden verstuurd.

Duur: 1 uur
Kosten: Een museumticket
Download de app van TOURtoDO en toets het nummer 448523 in om de Pestapp te openen

 

Bezoek expositie De Pest

In verband met de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om schoolgroepen van het voortgezet onderwijs rond te leiden. Maar... een rondleider kan de klas wel online meenemen door de tentoonstelling! Een live rondleiding, maar dan op je scherm. De rondleidingen worden via Teams of Zoom aangeboden.

Duur:            50 minuten
Kosten:         € 52,50 per klas

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.