Tickets

Catalogus Moving Stories

  1. Catalogus Moving Stories

In Moving Stories onderzoekt het museum met een transhistorische benadering, en een public-in-residence van mensen met een migratie-achtergrond, hoe de erfenis van de oudheid in onze tijd doorleeft. Grenzen waren 2000 jaar geleden ontmoetingsplaatsen van culturen en onderdeel van de weg die migranten aflegden. Net als nu. Onze Limes, nu UNESCO Werelderfgoed, is zo’n ontmoetingsplaats die toont wat ons als mensen verbindt, door eeuwen en over grenzen heen.

De samenwerking met de public-in-residence en hedendaagse kunstenaars heeft niet alleen een tentoonstelling, maar ook een prachtige catalogus vol ontroerende, persoonlijke verhalen opgeleverd.

De catalogus van Moving Stories belicht aan de hand van die verhalen, sprekende foto’s, historische voorwerpen en verrassende dialogen het thema migratie. Voor het boek klommen onder andere de conservatoren, spoken word artist Roziena Salihu en fotograaf Loek van Vliet in de pen.

Eén van de meest lezenswaardige hoofdstukken is “Beste …, Lieve …, Marhaba …, Dag …; een serie brieven’. Hierin volgt de lezer de kettingbrief die de public-in-residence-leden naar elkaar schreven. Elke brief sluit af met een vraag voor de ander. Hoe heeft jouw achtergrond jou gevormd tot de persoon die je nu bent? Heb je je wel eens ‘anders’ gevoeld?  Wat heb je nodig om je thuis te voelen?

Moving Stories geeft een verrijkend beeld van vertrekken en wortelen. Het boek laat zien dat migratie leidt tot een gevoel van verlies, tegenstelling en pijn, maar ook kan leiden tot verbinding, creativiteit en innovatie.

 

De catalogus is nu te koop bij de winkel van het museum voor €49,95. Er zijn slecht een beperkt aantal exemplaren te koop. Bemachtig dus tijdig je collectors item.  

 

 

 

Grafisch ontwerp: Céline Hurka en Jan Egbers

Leadbeeld: Otobong Nkanga, Revelations (2020).

 

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.