Tickets

Moving Stories: De rijkdom van de Limes laat zien dat migratie al een eeuwenoud fenomeen is. Ook in de Romeinse tijd kwamen mensen uit verschillende hoeken van Europa hierheen. Met deze tentoonstelling probeert Museum Het Valkhof de oude geschiedenis met het heden te verbinden. Migratie is ook een belangrijk onderwerp voor kinderen, daarom ontwikkelde het museum drie verschillende educatieve programma's, zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. 

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met publiekszaken@museumhetvalkhof.nl 

 

Moving Stories. De rijkdom van de Limes

  Romeinen

  Moderne kunst

Valkhofmenu binnen - voortgezet onderwijs

 

Voor wie: alle leerlingen
Duur: 1 uur
Wanneer: begin februari t/m eind mei 2022
Kosten: €52,50 per groep, excl. entreeticket
Groepsgrootte: maximaal 20 leerlingen

 

Ben jij in Nijmegen geboren of in Groningen of misschien wel in Irak? In jouw klas zullen kinderen zitten met verschillende achtergronden. In de Romeinse tijd was het hier niet anders. Romeins Nijmegen was een multiculturele stad: uit verschillende hoeken van Europa kwamen mensen hierheen. In een grote tentoonstelling wordt migratie in de Romeinse tijd vergeleken met die van nu. Er zijn niet alleen bijzondere archeologische objecten te zien maar ook installaties van hedendaagse kunstenaars. Onder leiding van een museummedewerker ga je de tentoonstelling bekijken.

 

Reserveer

Docentenmiddag De Limes

  Romeinen

  Moderne kunst

Voor docenten voortgezet onderwijs

 

Voor wie: docenten voortgezet onderwijs
Duur: 3 uur
Wanneer: donderdag 24 maart 2022
Waar: in het museum (alleen VIPs) of online
Groepsgrootte VIPs: maximaal 25 docenten

 

In De Week van de Klassieke Talen organiseert Museum Het Valkhof in samenwerking met uitgeverij Staal & Roeland een inspirerende docentenmiddag rond de tentoonstelling Moving Stories, de rijkdom van de Limes op donderdag 24 maart 2022.

De docentenmiddag, inclusief een rondleiding door de tentoonstelling, kan online bijgewoond worden. Maar voor 25 VIPs bieden we ook de mogelijkheid om live bij deze docentenmiddag in Museum Het Valkhof aanwezig te zijn.

 

Meer info

Wat is jouw verhaal?

  Romeinen

  Moderne kunst

Valkhofmenu binnen - basisonderwijs

 

Voor wie: groep 1 t/m 4
Duur: 1 uur
Wanneer: begin februari t/m eind mei
Kosten: €45,- per groep + 2,75 entreeticket voor begeleiders
Groepsgrootte: maximaal 20 leerlingen

 

Weet jij waar jij bent geboren? En de andere kinderen in de klas? Zijn die op dezelfde plaats geboren? En hoe was dat heel lang geleden hier? Op school probeer je antwoord te krijgen op deze vragen aan de hand van een voorleesverhaal. In het museum ga je samen met een museummedewerker op onderzoek uit en zul je zien en ervaren dat nu en lang geleden iedereen anders is maar toch ook wel weer hetzelfde. Het voorleesverhaal en de docentenhandleiding kun je hier downloaden. 

 

Reserveer

Grenzeloos - Migratie van toen en nu

  Romeinen

  Moderne kunst

Valkhofmenu binnen - basisonderwijs

 

Voor wie: groep 5 t/m 8
Duur: 1 uur
Wanneer: begin februari t/m eind mei 2022
Kosten: €45,- per groep + 2,75 entreeticket voor begeleiders
Groepsgrootte: maximaal 20 leerlingen

 

Ben jij in Nijmegen geboren of in Groningen of misschien wel in Irak? In jouw klas zullen kinderen zitten met verschillende achtergronden. In de Romeinse tijd was het hier niet anders. Romeins Nijmegen was een multiculturele stad: uit verschillende hoeken van Europa kwamen mensen hierheen. In een grote tentoonstelling wordt migratie in de Romeinse tijd vergeleken met die van nu. Er zijn niet alleen bijzondere archeologische objecten te zien, maar ook installaties van hedendaagse kunstenaars. Onder leiding van een museummedewerker ga je de tentoonstelling bekijken. Op school word je voorbereid op het bezoek aan de tentoonstelling aan de hand van het lesmateriaal dat je hier kunt downloaden.

 

Reserveer

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.