Tickets

Kast van Radboud Erfgoed

Orde & Chaos 

10 mei t/m 10 juli 2022 | Niet meer te zien

 

In het museum staat een ladekast waarin prenten, boeken en kleine objecten tentoongesteld worden. Het is de plek waar Radboud Erfgoed kleine presentaties verzorgt. Vanaf 10 mei start de mini-tentoonstelling Orde & Chaos.

 

Meer info

 

Van 10 mei t/m 10 juli 2022 presenteert Radboud Erfgoed een mini-tentoonstelling in Museum Het Valkhof. Bezoekers kunnen snuffelen in de lades van de zogenaamde Kast en ontdekken boeken, prenten en objecten over migratie, een thema dat naadloos aansluit bij de huidige hoofdtentoonstelling Moving Stories. De door denktank 'Erfgoed en Publiek' studenten samengestelde ladekast toont de veelzijdigheid van de universitaire collectie.

  • Bartholomaeus Beerenbroek, Reisbeschrijving naar Rome en terug (1770-1773)
  • Isaac Titsingh, Bijzonderheden over Japan (1824-1825)

Mensen verlaten huis en haard uit heel verschillende motieven – om elders te gaan werken, uit liefde, vanwege oorlog en geweld of vanuit zucht naar avontuur. Ze vertrekken op basis weloverwogen plannen of gedwongen door het lot, in situaties van orde of van chaos. De Kastpresentatie van Radboud Erfgoed toont in vier thema’s: exploratie, handel, onderdrukking en expansie dat er verschillende beweegredenen voor migratie zijn. De lades in de kast presenteren veelkleurige verhalen over migratie in de oudheid tot nu: van Romeinen en Vikingen tot en met vluchtende nonnen en wandelende toeristen.

Pers

Voor meer informatie e/o beeldmateriaal kun je contact opnemen met de afdeling marketing & communicatie via marketing@museumhetvalkhof.nl.

In samenwerking met

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.